Meisje

Meisje1

Geboren : 8-5-2000
Afstamming : Gribaldi x Cocktail
Geslacht : Merrie
Klinisch afgekeurd op 6-jarige leeftijd. Verzet bij het opstappen. Veel spanning en verzet tijdens het rijden. Ging tegen elke vorm van 'druk' in.


meisje1 c  meisje2 c  meisje3 c  meisje4 c 

Meisje is het enige paard die ik ooit gekocht heb, weliswaar voor niet veel meer als de slachtprijs. Zij was op dat moment behoorlijk in het verzet en eigenlijk niemand kwam er uit met haar. Zowel in de omgang als met rijden had Meisje de stempel 'probleempaard' gekregen en ze heeft dan ook vele eigenaren en handelaren versleten.

Ik heb dit paard een tweede kans gegeven omdat ik vond dat ze die verdiende en omdat ik gelijk verliefd op haar werd. Haar karakter, uitstraling en geweldige bewegingen spraken mij direct aan. Ik had heel sterk het gevoel dat ik dit paard wilde helpen en dat ik veel van haar zou kunnen leren. Meisje was een typisch geval van een paard die niet gehoord werd door mensen. Met haar gedrag wilde ze maar 1 ding duidelijk maken en dat was pijn. Ze had erg veel spanning in heel haar lichaam opgelopen omdat zij erg scheef was en door haar moeilijke lichaamsbouw. Deze merrie staat hoog in het bloed en reageerde daarom erg fel.

Men heeft op de verkeerde manier geprobeerd haar te laten gehoorzamen en daardoor werd haar gedrag van kwaad tot erger. Ze had een torenhoge muur om zich heen gebouwd om zichzelf te beschermen voor miscommunicatie met de mensen om haar heen, wat leidde toch veel gecompliceerd gedrag.

Iedereen verklaarde mij voor gek toen ik haar kocht. Ze was immers een 'probleempaard' en ook nog eens klinisch afgekeurd wegens rugproblemen, scheefstand bekken en op de harde volte in de bolle richting. Wegens het extreem op de schouder vallen ontstond er in die richting een verkorte pas.

Al deze punten hebben te maken met een verkeerde verticale balans als gevolg van de natuurlijke scheefheid. Om die reden heb ik er dan ook nooit aan getwijfeld of het allemaal goed zou komen met haar.

Haar kopen is nog steeds een van de beste beslissingen geweest die ik in mijn leven heb gemaakt. Van het 'probleempaard' is niets meer over. Daarentegen is zij een ongelofelijke lieve, gevoelige, temperamentvolle, talentvolle merrie die het absoluut in zich heeft om ver te komen. Het gevoel dat deze merrie kan geven tijdens het trainen is onbeschrijfelijk.

Meis3Meisje is niet groot, maar heeft enorm veel power. Als ze die op de juiste manier gebruikt is het puur genieten. Ik noem Meisje vaak mijn persoonlijke mentale coach. Fysiek is zij ondertussen een heel soepel, krachtig en los paard, maar om dat te bereiken moet je haar vooral mentaal bereiken. Door haar gevoelige karakter en negatieve verleden bouwt ze gauw spanning op. Hiermee om gaan en dit leren oplossen heeft mij al ontzettend veel geleerd, waardoor ik ook andere paarden en ruiters beter kan begeleiden.

Soms moet je in het leven helaas keuzes maken om een ander paard weer te kunnen helpen. Om die reden heb ik op 09-03-2013 Meisje geschonken aan Anouk Wigger. Lees hier meer hierover.

Ik ben er zo dankbaar voor dat Meisje op mijn pad is gekomen en dat ik zoveel van haar heb mogen leren. Ze is een heel bijzonder paard. Heel geaard, een echte leidmerrie met een hele duidelijke eigen mening, veel bloed en temperament en onwijs veel kwaliteit en met een gevoelig karakter. Om die combinatie in goede banen te leiden was een hele leerzame uitdaging. Ik heb veel wijze lessen van Meisje mogen ontvangen, die zeker niet altijd gemakkelijk waren, soms zelfs erg confronterend, maar achteraf gezien zo ontzettend waardevol!! Ik begeleid Anouk en Meisje nog geregeld middels les en het blijft een genot om deze kleine bodybuilder aan het werk te zien!

 

Meis4