Update Tonise

Ik wil graag met je delen hoe het nu met mijn lieve vriendinnetje Tonise gaat, want er is veel veranderd de laatste tijd met haar.

Tonise

Sinds Tonise bij ons is werk ik aan het losser en soepeler maken van haar lichaam. Ze zat veel te strak in haar jasje en verzuurde na mijn idee te snel. Ik moest haar iedere training weer losmaken en de spierspanning op peil brengen. Natuurlijk is het fijn dat je dit middels de training kan doen, maar het is niet het uitgangspunt waar ik vanuit wil gaan.

Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid dat ik het paard hierbij ondersteun en de onderliggende spanning in het lichaam oplos. Ik heb verschillende invalshoeken geprobeert en alles heeft zijn steentje bijgedragen, maar de echte doorbraak die haar lichaam nodig had was door haar lichaam van binnenuit weer te herstellen. Ik heb ervoor gekozen haar te laten behandelen door Anneke de Winne van www.zonneschakel.nl. Anneke is een natuurgeneeskundige die veel werkt met o.a. bioresonantie en kruiden, om op die manier de disbalans in het lichaam weer te herstellen. Op haar site vind je uitgebreide informatie over haar werkwijze.

Het is uiteraard wel een proces om alles stukje bij beetje weer in balans te brengen. Sinds juli zijn we hiermee bezig en merkte ik heel langzaam verschil. Stapje voor stapje word er gekeken wat het lichaam op dat moment nodig heeft om verder te komen en de balans te herstellen. Het is nu een maand na de laatste meting en ze krijgt sindsdien nieuwe kruiden. Deze hebben het lichaam echt tot het punt gebracht waar ik wilde zijn. Haar lijf voelt voor aanvang van de training al mooi zacht en los aan en ik kom nu met de training een stuk dieper in het lijf, dat is zo ontzettend gaaf! 

Uiteraard voelt Tonise zich hierdoor ook een stuk aangenamer en ondanks ze altijd even werkwillig is, krijg ik nu een ander temperament voor mijn kiezen! Het is heel leuk en uitdagend om hier mee om te leren gaan, om dit om te zetten in positieve energie, zonder dat het mentale en/of fysieke spanning met zich mee brengt. Deze power gebruiken om het horizontale evenwicht te verplaatsen, daar gaan we voor!

Een andere zeer belangrijke ontwikkeling die zij heeft doorgemaakt is dat ze zich veel meer is gaan openen. Ondanks Tonise na iedereen toe even lief en vriendelijk is, zat er wel een muurtje om haar hart heen, waar ik vanaf dag 1 bewust van was. Het mooiste kado vind ik dat dit muurtje de afgelopen 1,5 jaar is afgebrokkeld en stukje bij beetje mocht ik echt dichtbij komen. Nu is er contact op zielsniveau en dat is zo gaaf! Ook naar de andere paarden toe is haar muurtje verdwenen. In het begin gedroeg ze zich hier naar de andere paarden toe als een autist, op zichzelf en in haar eigen wereld. Sinds de komst van Dancer is ook daar veel in veranderd! Die kleine deugniet heeft Tonise terug in haar eigen kracht gezet en geleerd om voor zichzelf op te komen. Zo bijzonder hoe paarden elkaar onderling ook kunnen helpen zich te ontwikkelen!

Al met al dik tevreden over mijn lieve vriendin! Ik ben heel dankbaar voor alle fijne mensen om mij heen die eraan bij hebben gedragen dat zij zich nu zo voelt en openstelt!

Tonise