Tonnie voor en na, maart 2012 - juni 2014...

Ik heb Tonnie nu ruim 2 jaar. Ze kwam 2 jaar geleden met de stempel medisch afgekeurd in mijn leven. Vanaf dat moment ben ik haar rustig aan gaan revalideren. Letterlijk rustig aan, want ik was toen zwanger van Mex. Door helemaal back to basic te gaan en haar de tijd te geven mentaal en fysiek weer in balans te komen, kan ze nu zelfs de zwaardere dressuuroefeningen aan. Het is allemaal nog niet perfect bevestigd, maar door haar lichaam stukje bij beetje steeds sterker en soepeler te maken ben ik ervan overtuigd dat ze nog veel meer in haar mars heeft.

Het belangrijkste is niet in tijd te denken, maar te genieten van elke training, elke ontwikkeling, elke stap die we samen mogen maken.

Tijdens de clinic van afgelopen zondag wist ze menig toeschouwer te raken en kregen meerdere mensen tranen in hun ogen...Er zijn al heel veel dromen van mij uitgekomen, maar ik heb er nog 1 die heel erg groot is! Een mooie kur op muziek met alle oefeningen van fase 2 en 3. Daarmee wil ik mensen laten zien dat dit alles ook mogelijk is zonder dwang en zonder het paard te forceren (zelfs zonder bit en sporen). Maar door gestructueerd en doordacht te werk te gaan en respect te hebben voor het paard zijn (leer)proces en het lichaam de tijd te geven die het zelf aangeeft.

Als voorproefje op deze droom wilde ik na de uitleg van de training op Tonnie, nog enkele oefeningen op muziek rijden. Wat was dat genieten!

Hieronder een video met beelden van de allereerste keer dat ik haar onder het zadel reed en daarna enkele fragmenten van afgelopen zondag op muziek!