Tonise

Geboren: 23-02-2000
Afstamming: Mooiman x Elcaro
Geslacht: merrie
Afgekeurd wegens bemerking aan de straalbeentjes

 


tonise1 c  tonise2 c  tonise3 c  tonise4 c 

Tonise1Tonise is sinds februari 2012 bij ons. Ik heb haar gekregen wegens problemen aan haar voorbeen, waardoor ze niet meer verkocht kon worden. Dit kwam naar voren tijdens een verkoopkeuring waar Tonise niet door de test op de harde volte kwam. Haar toenmalige eigenaren wilde niet dat het paard in de handel terecht zou komen met alle gevolgen van dien. Zij hebben mij haar toen aangeboden. Ik kende het paard al en met name haar karakter sprak me erg aan.

Tonise is een ontzettend lief, gevoelig en werkwillig paard. Ze was een paard die gemakkelijk in een houding loopt, waarin het lijkt alsof ze 'mooi over de rug loopt' maar dit vervolgens niet doet. Ze heeft echt moeten leren om van achter naar voren te bewegen met een losse en ontspannen lange rugspier en gesloten buikspieren. Extreem scheef was zij niet, maar had wel moeite met het correct inbuigen van het lichaam, hierin zette zij zichzelf snel vast. Door haar ook veel onbelast te trainen via het longeren en het werk aan de hand is ze steeds soepeler geworden in haar lichaam en beheerst zij al na 2 jaar training bijna alle oefeningen t/m fase 3.
     Tonise4

Het is een genot om met haar te werken. Doet altijd voor 200% haar best om te begrijpen wat je bedoeld en is daarnaast ook nog eens ontzettend betrouwbaar. Echt een paard van goud!!!

Tonise3 Meer artikelen en video's over Tonise klik hier.