Dancer

Geboren : 19-11-2012
Afstamming : Grand Oceón x Gribaldi
Geslacht : Merrie


dancer1 c  dancer2 c  dancer3 c  dancer4 c 

Dancer is een dochter van Lisa. Ze is geboren in Frankrijk en haar vader is de volbloed hengst Grand Oceón. Sinds april 2013 is zij met haar moeder bij ons gekomen. Ze was toen een half jaartje oud. Ik heb ervoor gekozen om haar niet naar de opfok te brengen maar thuis te laten opgroeien in een evenwichtige kudde. Hierdoor heb ik al van jongs af aan veel met haar kunnen doen om onze relatie op te bouwen en te versterken. Zowel mentaal als fysiek ontwikkeld zij zich prachtig.

da4

Door mijn werk de afgelopen jaren ben ik heel veel in aanraking gekomen met paarden waarbij er sprake is van 'een kras op de plaat'. Zowel mentaal en/of fysiek. Bij sommige paarden was dit een klein krasje, bij andere een flinke of zelfs meerdere krassen. Iedere keer weer wordt het pijnlijk duidelijk dat het voorkomen had kunnen worden als de mensen erachter anders hadden gehandeld. Maar ik weet ook dat het vaak handelen is uit onbekwaamheid of dat mensen zich gewoon nog niet bewust ergens van zijn, het ontbreekt ze aan de juiste kennis en inzicht. Daar wil ik me dan ook voor inzetten en hard voor maken, want ook al is die kras in vele gevallen te wissen er blijft (bijna) altijd wel een klein of groot litteken over en dat is jammer!

Al vanaf Dancer hier kwam ben ik gericht met haar aan het trainen. Werken aan de rangorde, vrijwerken, schriktraining, lichaamsgewenning, balkjes, cavaletti, trailer gewenning, verkeer etc. Spelenderwijs werken we op die manier al aan haar fundering en haar vertrouwen in zichzelf en in mij. Ze heeft al jong geleerd haar rug te ontspannen en haar buikspieren te sluiten. Vanaf dat zij 2,5 jaar oud was ben ik zo nu en dan eens wat werk aan de hand mee gaan nemen, om haar hier laagdrempelig kennis mee te laten maken. Vanaf haar 3e levensjaar wordt dit verder uitgebouwd.

 dancer in uitjes

Een paard is pas volledig uitgegroeid ergens tussen zijn 8e en 9e levensjaar. Tot die tijd ben ik van plan vooral vanaf de grond met Dancer te trainen. Natuurlijk zal ik haar voor die tijd laten wennen aan het dragen van een ruiter. Dat richt verder ook geen schade aan, mits het rustig aan wordt opgebouwd. Echter totdat zij volledig uitgegroeid is zal ik wachten met haar rug structureel te belasten. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je een paard alles vanaf de grond aanleert en het lichaam echt de tijd geeft om sterk genoeg te worden, dat je een paard probleemloos tot op hoge leeftijd kunt berijden. Daarnaast zal het paard het reeds geleerde vanaf de grond veel gemakkelijker aanleren onder de ruiter. Met name het werk aan de hand, aan de lange teugel en het longeren dragen bij aan een stevige fundering die de gewrichten ondersteuning biedt en overbelasting en/ of slijtage kan voorkomen.

 

dancer levade

De band die ik met Dancer heb is voor mij niet te beschrijven. Het is zo'n intens gevoel en onze band is heel sterk. Ik vind het bijzonder speciaal om te mogen ervaren wat het met jezelf en het paard doet als je van jongs af aan samen bezig bent en naar elkaar toe groeit. De openheid, het vertrouwen, de oneindige liefde....Het is er allemaal en het wordt alleen nog maar sterker!!!

Met haar wil ik al het geleerde van de afgelopen jaren gaan inzetten om die kras op de plaat te voorkomen en een paard in al zijn puurheid te kunnen laten stralen...

 

IMG 1423


Je kunt hieronder een video van Dancer bekijken als ze 1 dag oud is en voor het eerst naar buiten gaat. Daarna een video van Lisa en Dancer net 2 dagen bij ons.Meer artikelen en video's over Dancer klik hier.