Zurbaran (roepnaam Bart)

Geboren: 1-12-2006
Andalusier
Geslacht: ruin

Bart kwam zoals eigenlijk de meeste paarden tot nog toe in mijn leven, op mijn pad zonder dat ik naar hem op zoek was. Hij vond mij en hij overwon een plek in mijn hart. Sinds april 2015 woont hij bij ons en ben ik hem gaan trainen volgends de principes van de Atletische Rijkunst. Stiekem had ik altijd al een Iberische droom en hij maakt deze droom meer dan waar!

Bart


Qua karakter is hij fantastisch. Heel erg down to earth, relaxed, meewerkend, maar daarentegen ook zeer gevoelig en met een groot ego. Hij leert me om altijd vanuit mijn gevoel met hem te trainen en dan zijn we beide op ons best!
Hoewel hij de minste problematieken had van de paarden die ik tot nog toe heb gehad, was ook hij niet vrij van problemen. Zijn bekken stond behoorlijk scheef, hij was erg slap in zijn achterhand, had moeite met de goede galop en had een gevoelige rug door verkeerd rug- en buikspier gebruik.

bart verzameling

 
Bart is in november 2014 naar Nederland gekomen en daar gecastreerd. Hij heeft altijd in Spanje gewoont en was hengst. Vermoedelijk heeft hij niet veel sociale contacten gehad en je kon aan hem merken dat hij een zeer strenge opvoeding en omgang was gewend. De 1e periode dat hij hier was stond vooral in het teken van het werken aan onze relatie en hem tot rust laten komen van alle veranderingen die hij in een korte tijd had meegemaakt. Langzamerhand heb ik hem geintroduceerd aan de kudde, wat een redelijk spannend moment was, omdat hij immers lang hengst was geweest en nogal mannelijk gedrag vertoonde. Het is een geweldige ervaring geweest om van dichtbij mee te maken hoe het leven in de kudde hem in balans heeft gebracht en terug naar zijn paard zijn. Alle lof voor Jacado die fantastisch werk heeft verricht als opperhoofd van deze kudde.

 

bartje

Bart is ondertussen helemaal op zijn plek en ik geniet volop van zijn aanwezigheid en ontwikkelingen. Naast de training maken we geregeld een buitenrit waar we beide erg van genieten. Bart is echt een vriendje voor het leven en ik kijk er naar uit wat de tijd die ons samen rest ons allemaal gaat brengen!

Meer artikelen en video's over Bart klik hier.