Witney en Jolanda

Lees hier het verhaal van Witney. Een merrie die enorm veel spanning had tijdens het rijden.

Juni 2010 heb ik een hele leuk merrie van 7 jaar oud gekocht. Toen ik haar ging rijden bij de vorige eigenaar was ze niet helemaal lekker in de galop. Ze sprong overkruisd aan met soms een bokje erbij, ik dacht ach het paard heeft de laatste tijd niet zo veel gedaan, met veel geduld komt dat wel weer goed.  Ik vond het zo'n leuk paard, was verliefd op deze merrie en ondanks de galop toch gekocht.

Een maal thuis aangekomen krijg je even de periode dat je aan elkaar moet wennen en dan denk je veel oefenen en wat privé lessen dan komt dat wel weer goed. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik had trouw elke week les en het ging met mijn merrie op en af. En echt meer af dan op. De merrie was zo gespannen het was gewoon een plank. Er was geen buiging in te krijgen. Het galopperen werd eigenlijk ook alleen maar slechter. Na bijna 1 jaar oefenen en natuurlijk de nodige massages en osteopathie was er nog steeds niets veranderd.

Sterker nog, ik vond dat het veel slechter ging. Eigenlijk wist ik niet meer wat ik moest doen, maar plezier in het rijden had ik niet meer.

Dit vertelde ik ook tegen een collega van mij. En die rade mij aan om eens op internet te gaan zoeken. Dat heb ik gedaan en kwam uit bij de atletische rijkunst. Ben mij hier wat in gaan verdiepen en dacht laat ik dit dan ook nog maar proberen slechter kan het niet worden. Dus een afspraak gemaakt met Monique.  

De eerste keer dat Monique bij mij kwam heb ik haar meteen verteld dat ik echt niet meer wist hoe ik verder moest en dat zij mijn laatste redding was. Het bleek dat mijn paard hartstikke scheef was en al die tijd eigenlijk gewoon heeft aangegeven dat het haar heel veel pijn deed. En de lange rugspier was gewoon weg te gespannen. Ik heb nu twee lessen van Monique gehad en ik kan het gewoon weg niet geloven , maar mijn paard begint zich heerlijk te ontspannen en wordt ook vriendelijker op stal.

Dit had ik veel eerder moeten doen. En dit komt alleen maar door een andere manier van rijden. Krijg nu weer plezier in het rijden en ik hoop mijn merrie ook. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om in ieder geval 1 les te proberen, maar ik weet zeker dat je graag weer een afspraak met Monique wil maken.

Groeten Jolanda

witney1witney3