Mentale vaardigheden

Niets kan ons meer uitdaging geven als het omgaan en trainen met paarden. Deze fantastische dieren hebben ons op veel levels enorme waardevolle lessen te leren. Uiteraard op het gebied van de training en omgang, daar waar ook  mijn (waarschijnlijk ook je jouwe) grootste passie ligt. Echter is het mij meer en meer opgevallen sinds ik dit werk mag doen, dat er juist een veel diepere laag is die paarden heel goed kunnen aanraken en, indien wij ervoor open staan, verbeteren in onszelf.

Je traint niet alleen je paard, maar jezelf minstens zo hard!

Op deze pagina zijn een aantal artikelen te lezen die je helpen inzicht te ontwikkelen in die andere diepere laag die paarden zo goed kunnen aanstippen.

Naast deze artikelen schreef ik een gratis e-book met een hele krachtige formule.  Deze formule kan een eerste stap zijn naar een bewuster handelen en omgaan met jezelf en situaties die op je pad komen in het dagelijkse leven.

Klik hier om dit e-book GRATIS TE DOWNLOADEN

event respons outcome

 

Do you see the penny s….

Do you see the penny s….

Dit artikel helpt je om bewust(er) te gaan ervaren welke momenten er nou eigenlijk écht toe doen in de training. Veelal zijn mensen geneigd alleen te focussen op het grote geheel en het ultieme eindresultaat, maar hier zit een diepere boodschap in verscholen…

 Lees meer

Leven in het moment

Leven in het moment

Leven in het nu wint de laatste jaren aan populariteit en dat is niet zonder reden. Het brengt ons stap voor stap meer in verbinding met ons ware zelf. In het bijzijn van paarden een onmisbare factor. Meer in verbinding met jezelf, betekend meer in verbinding met alles om je heen en dus ook je paard. Leer meer te voelen door je zintuigen aan te spreken en zet geregeld het denken, oordelen en analyseren op een laag pitje. 

Lees meer

Hoe bewust ben je van je eigen lijf? En waarom is dat nodig zelfs?

Hoe bewust ben je van je eigen lijf? En waarom is dat nodig zelfs?

Het is opvallend hoe weinig ruiters zichzelf vaak bewust zijn van hun eigen lichaam en hun bewegingspatronen. Het goede nieuws is dat je dit kunt oefenen, de hele dag door zo vaak als je maar wilt! De enige sleutel is, er aandacht aan geven. Wil je perfect in eenheid kunnen bewegen op en met je paard? Dan zal je aandacht moeten blijven geven aan je eigen manier van bewegen.

Lees meer

Hoe bewust ben jij van je eigen lichaam?

Hoe bewust ben jij van je eigen lichaam?

Lichaamsbewustwording werkt in je voordeel wanneer je met paarden omgaat en traint. Het draagt bij aan een subtiele en lichte communicatie en verbinding. Toch zijn vele van ons zich veelal onbewust van ons lichaam. Hoe verbeter je dit eigenlijk? Lees hier tips en trucs.

Lees meer

Wees je bewust van je eigen ruimte

Wees je bewust van je eigen ruimte

Jezelf bewust zijn van je eigen ruimte is nodig om hierin ook grenzen aan te kunnen geven. Tegelijkertijd kun je leren spelen met deze ruimte afhankelijk van de situatie waar jij en je paard zich in bevinden.

Lees meer

Paardrijden is net als dansen

Paardrijden is net als dansen

Muziek kan enorm versterkend werken op onze zintuigen en ons hierdoor helpen in het moment te zijn. Door er ook nog op te dansen en te streven naar beweging in eenheid met de klanken en het ritme van de muziek, ben je werkelijk verbonden. Paardrijden werkt net zo. Het paard is de muziek en wanneer je werkelijk één kunt zijn met zijn ritme en klanken, dan is dat ‘heaven on earth’! Anderzijds helpt het je eveneens bewuster te worden wanneer dit gevoel er niet is en van daaruit onderzoeken waarom dit ontbreekt.

 Lees meer

‘A mind like still water gives a pure reflexion’

‘A mind like still water gives a pure reflexion’

In samenzijn met paarden is ‘a mind like still water’ dé sleutel om meer en meer in verbinding te zijn met je paard, omdat een stille mind de verbinding met je zelf vergroot. Je zintuigen komen tot spreken en geven je informatie en signalen door. Hierdoor spreekt steeds minder onze frontaalkwab met zijn oordelen, overtuigingen, controles en analyses. Die willen we bewust aan en uit kunnen zetten en er bewust voor kiezen wat we willen geloven in dit moment!

 Lees meer

In de ander ontmoet je jezelf....

In de ander ontmoet je jezelf....

Een prachtige, waardevolle en zeker ook confronterende uitspraak. Die het tegelijkertijd in zich heeft om via de ontmoeting met een ander steeds dichter bij jezelf te komen...in verbinding met jezelf.....

Lees meer