Student worden

Wanneer je de weg van de Atletische Rijkunst wilt gaan bewandelen, dan is het heel aannemelijk dat je jezelf afvraagt, hoe te beginnen!

Voordat ik verder zal toelichten welke mogelijkheden er op dit moment zijn, om jezelf hierin te scholen en te ontwikkelen, wil ik je graag een mogelijke volgorde voorleggen.

Als je interesse is gewekt, of je zoekt een oplossing voor je huidige situatie, dan zou je om te beginnen kunnen starten met het bekijken van de (gratis) documentaire

‘When a horse says no’

Deze documentaire helpt je alvast een heel stuk op weg om meer inzicht in deze benadering op te doen. De documentaire is in 3 delen onderverdeelt en bevat in totaal meer dan een uur aan waardevolle kennis en oefeningen voor in de praktijk. Je leert op verschillende niveaus omdat je brein op meerdere levels gestimuleerd wordt de kennis te begrijpen en te leren herkennen. Van daaruit is toepassen een logische stap!

3delige duco


Naast de documentaire bevat deze website vele artikelen en video’s die sinds 2008 zijn gecreëerd. Om hier enigszins logischerwijs doorheen te komen, help ik je op weg met een ‘zo goed mogelijk’ systeem op deze website.

Op de pagina ‘vind antwoorden’ krijg je een onderverdeling te zien die je hierin verder begeleid.

op zoek naar antwoorden


Wanneer je behoefte hebt aan ‘the next level’ en graag een compleet pakket wilt ontvangen met daarin de gehele basis, dan wil ik je wijzen op het e-book Atletische Rijkunst fase 1. Naast het rijden, werk aan de hand en longeren (zowel dubbele als enkele longe), komen ook grondwerkoefeningen en het vrijwerken aan bod.

Want een correcte basis draait om meer dan alleen de training zelf! Om in verbinding te komen (en te zijn) met je paard, zullen we moeten kunnen afstemmen en intunen op het wezen paard. Hoe communiceren ze? Hoe kan ik daar invloed op uitoefenen ten behoeve van onze omgang en relatie?

Hoe kan ik iets veranderen bij het paard, door iets in mijzelf te veranderen!

Niet alleen de fysieke training komt aan bod in dit e-book, tevens de mentale basis voor een fijne en veilige omgang met elkaar, waarbij jullie op dezelfde golflengte leren communiceren en (samen) ‘zijn’.

kado e book fase1png


Genoeg om alvast mee te starten! Maar wat nou als je van daaruit verder wilt? Als je behoefte hebt aan meer verdieping van het reeds geleerde?

Sinds augustus 2019 ben ik gestart met het creëren van een online platvorm. Op dit platform krijg je toegang tot alle ins & outs van deze methode. Middels video, audio en pdf bestanden leer ik je álles wat ik weet en wat je nodig hebt om fijn en opbouwend samen met je paard te ontwikkelen.

In de eerste online training krijg je verspreid over 3 maanden in 8 blokken onderverdeeld een compleet basispakket. Stap voor stap  ontvang je elke 10 dagen nieuwe ingrediënten die gezamenlijk de basis te leggen voor een recht en soepel paard. Problemen met aanleuning, balans, nageeflijkheid, scheefheid en spanning zijn vanaf dan verleden tijd.

‘Je paard verticaal en lateraal recht en horizontaal in balans’

Medio begin 2020 ter beschikking

Deze training zal tal van video’s, oefeningen en theorie bevatten. Waarbij we door het volgen van verschillende combinaties, het proces wat paard en ruiter doorlopen, in beeld brengen. Allemaal combinaties met zo hun eigen specifieke uitdagingen waardoor leermomenten van verschillende invalshoeken worden beleefd en gedeeld.

Geen ‘kant en klare’ combinaties, maar combinaties die net als jij vanaf een 0-lijn starten met hun paard en deze methode. Je krijgt hierdoor het pure proces te zien, zoals het is en zoals het verloopt. Niet alleen het eindresultaat, maar ook de weg ernaar toe!Hierdoor zal je sneller raakvlakken en herkenningspunten bij jezelf kunnen terug vinden. Daaruit nieuwe kennis en inspiratie halen én weer verder gaan oefenen, ervaren en groeien in de praktijk.

Tevens zal je zien dat het keer op keer dezelfde (basis)technieken zijn die bij elk van deze combinaties voor grote verschillen hebben gezorgd. De hulpen en technieken die in dit eerste deel aan bod komen, zijn allemaal universele hulpen.

Hulpen die je bij ieder paard kunt inzetten!

Je rugzak aan kennis en ervaring zal zeker verder gevuld gaan worden. Steeds meer kennis om de uitdagingen onderweg moeiteloos aan te gaan én te kunnen oplossen. Weten hoe, wat, wanneer en waarom!


Nieuwsgierig geworden? Weten wanneer je dit alles kunt gaan bestuderen en oefenen?

Natuurlijk heb ik voor mezelf een subtiele deadline in gedachten, wanneer ik dit alles tot jullie beschikking kan stellen. Maar ik weet ook uit ervaring dat onderweg onverwachtse situaties erom vragen om flexibel te zijn.

De lancering zal sowieso richting 2020 gaan.

Wil je niks missen en tussendoor af en toe een sneakpreview over de mail ontvangen? Bijvoorbeeld een stukje video over een van de onderwerpen die we behandelen? Zodat dit jou ook alvast weer inspiratie en kennis geeft?

Én wil je tevens aanspraak maken op 10% korting op de aankoopprijs?

Klik op de afbeedlingen laat je naam, emailadres achter en we houden je op de hoogte!

Student worden met schaduw

Begin 2019 ben ik gestopt met lesgeven op locatie. Op dit moment is het dan ook niet meer mogelijk om les op locatie aan te vragen.

Het is wel mogelijk om een praktijkdag/ weekend te boeken bij ons thuis. Meer informatie hierover vind je hier.