Webinars

Ik heb meerdere waardevolle webinars gegeven over een aantal uiteenlopende onderwerpen. Door de webinars te bekijken of te beluisteren zal je kennis zeker vergroot worden, wat weer bijdraagt aan jouw algehele ontwikkeling.

Aanleuning en open kaak  

In dit webinar behandel ik het begrip aanleuning en hoe dit in relatie staat tot een open kaak. Wat is überhaupt een open kaak, waarom streef ik dit na en wat is ervoor nodig om perfect gelijke aanleuning tot stand te brengen?‘Alles over de volte’

Dit webinar moét je gewoon kijken wanneer je graag meer inzicht (én gerichte tips) in deze methode wilt krijgen. Ik leg niet alleen héél veel uit over de volte, maar ik laat je ook middels bewegende beelden de oefeningen zien. Hierdoor zie je letterlijk gebeuren waar ik over spreek en laten de paarden zien wat dit voor ze betekent.Kissing Spines

Kissing spines is een aandoening die de laatste jaren steeds vaker wordt vastgesteld. Er zit een duidelijke les voor ons paardeneigenaren in deze diagnose. Verschillende factoren zijn onderdeel van het ontstaan van kissing spines. Door hier meer inzicht in te krijgen, zal je ook beter begrijpen waarom correcte training onderdeel kan zijn van de oplossing.

Een heel waardevol webinar voor degene die te maken hebben met kissing spines of voor hen die willen leren wat belangrijk is om het te voorkomen.


Meer lezen over kissing spines? Het volgende artikel geeft meer inzicht.

Kissing Spines

Wil je ervaringen lezen van mensen die een paard hebben met kissing spines en deze methode hebben ingezet als revalidatie? Klik dan op de onderstaande artikelen. Daar vind je ook 2 röntgenfoto’s van Adagio. Een ruin met kissing spines die enkele maanden na deze training opnieuw op de foto is gezet met een reeds verbluffend resultaat.

Kissing Spines en Staken

De rontgenfoto’s van Adagio

Bewijs over Kissing Spines

Toen ik ze leerde kennen was Diede een pony van 19 jaar met vergroeide wervels en botoplossing. Haar eigenaresse Mechteld zocht naar mogelijkheden om Diede meer levenskwaliteit en plezier te geven. Eveneens een manier om te voorkomen dat Diede steeds verder zou afglijden qua gezondheid. Zo’n ernstige vorm van kissing spines had ik nog niet eerder op mijn pad gehad en het was ook voor mij afwachten in hoeverre deze 19 jarige dame nog baat zou hebben bij deze manier van trainen. Het was dan ook zeer verassend toen bleek dat zij al binnen 3 dagen grote verschillen liet zien en voelen.

Heftige Kissing Spines


Vragen van kijkers beantwoorden, vragen stellen aan de kijkers en tips voor longeren aan de enkele longe

In dit uitgebreide webinar start ik met het beantwoorden van een aantal interessante ingezonden kijkers vragen over uiteenlopende onderwerpen. Van daaruit daag ik jouw kennis uit met een aantal vragen die ik aan de kijkers stel. Tevens bespreek ik een longeervideo van Bart, waar je nuttige tips uit kan halen.Diverse vraagstukken komen aan bod in dit webinar:

Waar dien je rekening mee te houden met het trainen van een paard jonger dan 9 jaar?

Hoe krijg je een soepele en symmetrische lange rugspier?

Hoe train je een sixpack en waarom is dit zelfs noodzakelijk om je paard gezond te houden?

Welke oefeningen dragen bij aan een correcte fundering, die ervoor zorgt dat de kans op slijtage verkleint?

Waarom kun je een paard niet eerst een piaffe aanleren? Ondanks dit een hele waardevolle oefening is?

Wat is de toegevoegde waarde van onbelaste arbeid?

Wat kun je allemaal doen ter afwisseling van de training?

O.a. de  volgende vragen/onderwerpen komen aan bod in dit webinar:

- de weg naar gelijke aanleuning

- het aanleren van lengtebuiging

- trainingsopbouw onder het zadel

- diverse kijkersvragenUitzending met 4 aandachtspunten voor elke ruiter

In deze live uitzending geef ik je 4 hele belangrijke aandachtspunten voor élke ruiter. Tevens de 4 grootste valkuilen die ik bij eigenlijk iedere ruiter aantref!