Ervaringen

Ik ben een ieder die hieronder zijn verhaal met ons deelt dankbaar voor hun openheid en eerlijkheid. Het is fijn dat zij hiermee een bijdrage leveren aan het delen van mogelijkheden bij diverse uitdagingen. Een belangrijke stap om een ‘nieuw bewustzijn’ rondom de omgang en training van paarden te creëren!

Nogmaals bedankt allen dat jullie je kwetsbaar opstellen om wellicht een ander te kunnen helpen/ bereiken!

Marina en Levi

Marina en Levi

Marina verteld haar ervaring na slechts 2 lessen te hebben gevolgd. Levi is een grote kerel van 1.80 en het rijden was eigenlijk altijd een struggle. Geen strijd meer, maar samenwerken zijn letterlijk haar woorden en zo hoort het ook!

 Lees meer

Piet en Wisdom

Piet en Wisdom

Piet ging met pensioen en kocht een paard om volop te gaan genieten samen. Dit verliep echter niet helemaal volgens plan en Wisdom kreeg last van rugproblemen. Wisdom had lange tijd in een houding gelopen waarbij hij te kort in de hals is gereden. De gevolgen hiervan kwamen naar buiten. 

Lees meer

Mechtild en Diede
Mechtild en Diede

Bij Diede was in zeer ernstige mate kissing spines vastgesteld. Tot dan toe had ik voor alle paarden met kissing spines wat kunnen betekenen, maar het was spannend of dit ook voor Diede zal gelden. Is het gelukt?

Lees meer

Amai en Carol

Amai en Carol

Deze prachtige,  lieve en bovenal gevoelige reus kreeg helaas de diagnose kissing spines. Zijn net zo lieve eigenaresse zocht naar mogelijkheden en zo kwamen we bij elkaar uit. Ze deelt haar verhaal en je kunt tevens een filmpje bekijken van haar en haar prachtige Amai.  

Lees meer

Winston en Diana


Winston en Diana

Winston was een mentaal beschadigd paard, waarbij hij ‘slachtoffer’ was geworden van de menselijke projecties omwille van zijn prachtige bloedlijn. Dat zijn gevoelige aard totaal iets anders nodig had dan de bloedlijn die hij heeft, werd al snel duidelijk toen Diana hem kocht. Wat een kanjer van een paard. Lees hier zijn verhaal en zie (video) hoe hij enorm gegroeid is In slechts 3 weken tijd!

Lees meer

Bruce en Eline
Bruce en Eline

In dit verhaal zit een hele grote les verscholen. Eline deelt hier heel open, eerlijk en kwetsbaar haar verhaal. Paarden kunnen presteren, zonder meer, maar dit presteren kan en mag nooit ten koste gaan van henzelf en juist die les kreeg Eline voor haar kiezen. Eveneens de les dat het onwijs noodzakelijk is om een goede kring van ervaren mensen om je paard heen te verzamelen die allemaal een schakel zijn in het grote geheel. Het kwam zelfs zo ver dat Bruce heftig begon te staken en hij liep met een hanetred… 

Lees meer

Ursul en Christine
Ursul en Christine

Ursul had de grote mazzel dat hij in het bezit kwam van Christine en zij hem zowel inwendig als uitwendig alles bood wat hij nodig had om gezond en in balans te blijven. Echter bleef de aanleuning en nageeflijkheid tijdens het rijden een lastig onderwerp en het voelde niet ok voor Christine om er zoveel voor te moeten doen. Je kunt hier een video bekijken van hun 3e les onder het zadel. De eerste verbeteringen dienen zich reeds aan en de ontspanning en het plezier komt bij beide weer terug!

Lees meer

Da Vinci en Femke

Da Vinci en Femke

Femke ervaarde geen grote issues in de training. Wel ervaarde ze dat Da Vinci zich introvert, boos en gefrustreerd kon uitten. Ergens had Femke altijd het gevoel dat haar lieve mooie kanjer meer in ‘zijn mars’ had en hij zichzelf afsloot om ‘het werk’ te kunnen doen. Tijdens de eerste les ervaarde zij voor het eerst dat Da Vinci zich opende als gevolg van het ontspannen van zijn lange rugspier. Daarnaast konden we via gerichte oefeningen zijn scheve bekkenstand ondersteunen en verbeteren.

Lees meer

Twister en Diana
Twister en Diana

Hoe zo’n braaf lief paard letterlijk in een bommetje kon veranderen als hij rechtsom moest galopperen, was één groot raadsel voor zijn eigenaresse. Een bommetje én een kanon werd hij dan. Heel logisch eigenlijk, want hij hing 45 graden naar binnen in de rechtergalop. Diana begreep niets van zijn heftige uitspattingen, omdat hij voor de rest het ideale paard voor haar was. Totdat ze meer leerde over de oorzaak van zijn gedrag op dat moment…

Lees meer

Igneo en Sanne

Igneo en Sanne

Sanne verteld over haar grote leermeester Igneo die ze als jong veulentje kocht. Toen hij als jonge god van 3,5 jaar uit de opfok kwam, was hij één grote uitdaging en trigger geworden voor Sanne. Uiteindelijk heeft ze Igneo zelf kunnen beleren en hebben we samen de eerste stappen in zijn ‘opleiding’ gezet.  Deze zeer intelligente, wijze en bovenal gevoelige man, wist als geen ander de vinger op de zere plek te leggen. Onwijs waardevol, maar zeker niet altijd gemakkelijk en mega confronterend!

Lees meer

Alma en Anouk

Alma en Anouk

Deze zeer sensitieve merrie begon al snel nadat Anouk haar had gekocht zich te uitten op een onprettige en zeer duidelijk manier. Dit begon rijtechnisch, maar werden uiteindelijk ook fysieke uitingen. Zo begon Alma met hoofdschudden en werd en hoefkatrolontsteking vastgesteld. Je kunt het verhaal lezen van Anouk zelf en een video bekijken van de 3e les onder het zadel.

Lees meer

Quincy en Mickey
Quincy en Mickey

Quincy had al vele eigenaren en handelaren versleten toen ze (gelukkig) bij Mickey terecht kwam. Echter was ook voor Mickey Quincy één grote uitdaging en was het lastig om erachter te komen wat de reden was van al haar negatieve uitingen. Uiteindelijk werd haar gedrag steeds gevaarlijker en agressiever en zat Mickey met haar handen in het haar. Kwam dit ooit nog goed?

Lees meer

Torros en Sandra

Torros en Sandra

Torros begon met staken en liep behoorlijk stijf. Hij zal volledig vast in zijn lijf en dat liet hij maar al te duidelijk weten. Geregeld gedroeg hij zich als een boefje, maar dat zat een duidelijke boodschap achter…

Lees meer

Ally en Naomi

Ally en Naomi

Naomi zocht een nieuwe manier van trainen om haar jonge merrie op te leiden. Een  manier van trainen die aansloot op de Klassiek Rijkunst en de gezondheid en mentale ontwikkeling van het paard sterk in acht hield.

Lees meer

Euphoria en Wilma
Euphoria en Wilma

Euphoria is gelukkig in goede handen terecht gekomen, anders had het wel eens vervelend af kunnen lopen voor deze merrie. Ze is het type paard wat goed voor zichzelf op komt, maar helaas word dat in de paardenwereld wel eens verkeerd opgevat. 

Lees meer

Lidia en Susanne

Lidia en Susanne

Lidia was duidelijk een merrie die als gevolg van haar scheefheid en disbalans voortdurend hard wilde gaan en bleef bouwen in haar spanning. Ontspanning leek mentaal en fysiek onmogelijk…

Lees meer

Orion en Kim

Orion en Kim

Orion was al op leeftijd toen Kim mij benaderde voor les. Tot dan toe was het rijden vaker een strijd dan dat het aangenaam was. Kim koos ervoor om naar zichzelf te gaan kijken en te veranderen wat nodig was om het trainen meer in harmonie te laten verlopen.

Lees meer

Tara en Lotte
Tara en Lotte

Tara was altijd al geen gemakkelijke dame om te rijden en kreeg uiteindelijk ook nog de diagnose hoefkatrolontsteking aan beide voorbenen. Hierdoor ging ze vroegtijdig met pensioen. Toch zijn we uiteindelijk samen met Tara aan de slag gegaan en lees hier hoe dat is verlopen.. 

Lees meer

Witney en Jolanda

Witney en Jolanda

Witney liep met heel veel spanning en voelde als een plank aan voor Jolanda. Je kunt hier haar verhaal lezen en tevens een video bekijken met een zeer waardevolle oefening die helpt om het paard zijn lange rugspier te ontspannen.

Lees meer

Raichu en Linda

Raichu en Linda

Raichu was behoorlijk gevaarlijk geworden in zijn uitingen en Linda was al haar plezier verloren in het samenwerken met hem. Uiteraard had hij een goede reden voor zijn heftige staakgedrag, maar wat was deze reden? En waarom reageerde hij zo?

Lees meer

Vroniki en Janna
Vroniki en Janna

Janna had ambities om haar prachtige merrie in de sport uit te brengen. Echter gooide de diagnose hoefkatrolontstekking serieuze roet in het eten. De dierenarts adviseerde een zenuwsnede, maar Janna zocht verder. Vroniki kwam in training en Janna leerde hoe ze haar paard kon helpen bij een nieuw en verbeterd lichaamsgebruik. Uiteindelijk werden ook haar sportambities gehoord en zijn ze gestart in het Z-dressuur.

Lees meer

Rosa en Lianne
Rosa en Lianne

Rosa begon op een gegeven moment regelmatig kreupel te lopen en herstelde daarvan slecht. De kreupelheid kwam altijd weer terug en verergerde eveneens. Rosa was ook voor mij een leerzame, uitdagende dame en ze heeft mij veel geleerd en nieuwe tools gegeven. Dat ze uiteindelijk zuiver kon draven bij aanvang van de training was dan ook alsof er een wonder geschiede…

Lees meer

Runner en Amber

Runner en Amber

Runner gaf al langere tijd middels diverse rijtechnische uitingen aan dat er iets niet ok was. Toen hij ook nog kreupel werd was de cirkel rond. De 6 maanden boxrust die hem voorgeschreven werd door de dierenarts, hadden niks opgeleverd en dus zocht Amber verder en vonden we elkaar.

Lees meer

Biscaya en Saskia

Biscaya en Saskia

Een verhaal wat spreekt. Een gevoelige, modern gefokte, bloederige merrie. Prachtig paard, maar onwijs sensitief. Daarmee ook extra sensitief voor scheefheid en balans met veel gevolgen van dien. Saskia was utiendelijk vele euro’s lichter en weinig opgeschoten. Biscaya bleef onregelmatig, maar er was werkelijk niets te vinden ondanks ze volledig binnenste buiten was gekeerd en zelfs in training gezet bij een dierenarts gespecialiseerd en rugproblemen. Kon de Atletische Rijkunst hen verder helpen?

Lees meer

Amoure

Amoure

Amoure kreeg al jong te maken met kissing spines. Deze lieve gevoelige man deed alles voor zijn eigenaresse, maar kon niet meer geven. Zijn lichaam werkte te veel tegen. Zijn eigenaresse had al besloten hem in te laten slapen, toen onze wegen elkaar kruiste…

Lees meer