Wil jij maximale harmonie bereiken tussen jou en je paard en hem hierbij mentaal en fysiek optimaal kunnen ondersteunen zodat vele problemen kunnen worden voorkomen en indien nodig worden opgelost??

klik op deze link om direct naar de webwinkel te gaan.

Denk je dat dit voor jou niet haalbaar is? Laat ik dan om te beginnen een voorbeeld met je delen om aan te geven dat het in dit geval beter is om in mogelijkheden te denken i.p.v. beperkingen. Hieronder zie je een afbeelding van Diana Kampshoff en haar ruin Winston. Diana had de hoop opgegeven ooit nog pijnvrij te kunnen paardrijden. Dat ze überhaupt weer kan rijden wordt als een wonder gezien. Een hernia en een heftige zenuwbeschadiging leken het rijden heel ver op afstand te houden. Winston had op zijn 6e levensjaar al 8 eigenaren versleten. Totdat hij bij Diana kwam had iedereen de hoop met hem opgegeven. Zie hieronder wat zij middels de simpele oefeningen uit fase 1 samen hebben bereikt! Vanuit een gespannen galop waarin Winston enorm hard en ongecontroleerd galoppeerde, naar een prachtige arbeidsgalop in een eerlijke en bovenal heerlijke ontspanning. 

 

Als zij het kunnen, kan jij het ook met je paard!!!

diana voor na

Dan maak ik graag van de gelegenheid gebruik om je nóg een voorbeeld te geven waarin naar voren komt dat het denken in mogelijkheden je ver kan brengen met je paard.

Je ziet op de afbeelding hieronder Jeanne de Vries met haar ruin Adagio. In maart 2014 is bij hem kissing spines vastgesteld middels de röntgenfoto zoals te zien is op afbeelding A. Kort nadat deze diagnose werd vastgesteld, kwam Jeanne bij mij terecht voor het volgen van les. Op 7 september reden zij en Adagio mee in een clinic die ik gaf. De ontspanning en het plezier straalde er vanaf!

In november 2014 is Adagio opnieuw op de foto gezet om te bekijken hoe het er nu met zijn rug voor staat. Het resultaat hiervan is te zien op afbeelding B. Op afbeelding A is zichtbaar dat 2 wervels elkaar overduidelijk aanraken. Dit wordt kissing spines genoemd. Afbeelding B laat het effect zien van de training die Jeanne en Adagio hebben gevolgd. Er is meer ruimte gekomen tussen de wervels.

kissing spines

Mijn manier van trainen is niet alleen gezonder voor je paard, maar tevens ook voor je eigen lijf! Dit omdat je technieken leert toepassen die ontspanning tot gevolg hebben, zonder dat je hierbij kracht of geforceerde fysieke inspanning hoeft toe te passen.

Ik wil je vanuit mijn hart vertellen waarom dit e-book het leven van jou en je paard kan veranderen, waarom ik het heb geschreven en wat het je allemaal te bieden heeft. Het gaat me namelijk aan het hart dat er nog altijd dagelijks paarden worden ingeslapen waarvan de kans groot was dat zij via een andere ingang geholpen hadden kunnen worden. Om nog maar te zwijgen over de problemen in de omgang die ontstaan wegens onkunde of onbegrip.

Al bijna 10 jaar lang mag ik ruiters en paarden helpen en ondersteunen. In het merendeel van alle gevallen was er sprake van een mentaal, fysiek en/of rijtechnisch probleem. Ik heb hierbij zoveel praktijkervaring opgedaan en zoveel mogen leren, dat het bijna egoïstisch voelt om al deze kennis en inzichten voor mezelf te houden, of voor slechts een kleine groep mensen die ik persoonlijk kan begeleiden, beschikbaar te stellen.

Ik heb dan ook besloten mijn kennis en inzichten te delen met een groter publiek. Mijn hoofddoel is hiermee om nóg meer mensen en paarden te bereiken, waarvan de kans groot is dat er sprake is van een mentaal, fysiek of rijtechnisch probleem. Uit onmacht of onkunde worden soms handelingen verricht of beslissingen genomen die met de kennis uit dit e-book voorkomen hadden kunnen worden.

Iedere keer weer word ik mij nog bewuster van het feit hoe belangrijk het is om een correcte basis te hebben. Dat is immers wat bij alle combinaties die in de problemen waren gekomen ontbrak. Vragen als:

 •  Hoe kan ik het beste met mijn paard omgaan en waar hoor ik rekening mee te houden m.b.t. het wezen paard. 
 •  Hoe leer ik mijn paard op lichte signalen/hulpen te reageren? Zowel in de omgang als tijdens het trainen.
 •  Hoe rij ik nou echt een paard van achter naar voren?
 •  Hoe krijg ik een correcte ontspanning vanuit de rug, zonder druk op het paard uit te oefenen?
 •  Hoe werk ik aan het rechter worden van mijn paard zodat ik lichamelijke problemen kan voorkomen, en indien reeds aanwezig, kan verbeteren en/of oplossen?
 •  Wanneer heb ik een goede gelijke aanleuning en hoe breng ik dat tot stand?
 •  Hoe kan ik mijn paard longeren zonder hulpteugels, maar wel in een nageeflijke houding? Zowel aan de enkele als de dubbele longe.
 •  Wanneer zit ik goed. En hoe kan ik mijn zit verbeteren en verder ontwikkelen?
 •  Hoe kan ik verticale en horizontale ophoudingen inzetten om mijn paard te balanceren?
 •  Wat kan ik middels het werk aan de hand bij mijn paard bereiken en hoe ga ik hiermee van start?
 •  Hoe kan ik cavaletti’s en in-uitjes inzetten om mijn paard afwisseling te trainen en afwisseling te bieden.
 •  Hoe kan ik mijn paard op de lichtste hulpen en signalen leren reageren? 

Op al deze vragen en nog veel meer krijg je in dit e-book antwoord. Maar niet alleen dat. Ik vertel je ook precies stap voor stap hoe je dit alles met je paard kunt bereiken!  

Dit e-book is dus een handleiding voor het ontwikkelen van een correcte basis op al deze gebieden!

 

Is dit alles wel te leren uit een boek?
Ik ben er deels van overtuigd van wel. Het kan echter zijn dat je de bevestiging en feedback mist die je tijdens een praktijkles wel ontvangt. Bij deze trainingsmethode laat echter je paard zien en voelen wanneer het goed is. Het kan altijd voorkomen dat je tegen bepaalde dingen aanloopt. Ik heb het e-book zo geschreven dat je in principe altijd m.b.v. de theorie weer tot een stapje verder komt.


Wat staat er allemaal in het e-book?
 

 • Uitgebreide informatie over de natuurlijke scheefheid van het paard en begrippen m.b.t. de anatomie en biomechanica van het lichaam die daarmee in verbinding staan.
 • Wat je moet weten over de zintuigen van het paard en de manier waarop hij de wereld ervaart. 
 • Kennis en inzicht over de manier waarop paarden in een kudde leven en onderling met elkaar communiceren.
 • Grondoefeningen die de relatie, het vertrouwen en de rangorde tussen jou en je paard ontwikkelen en/of versterken.
 • Oefeningen om met je paard te kunnen vrijwerken.  
 • Oefeningen aan de enkele en de dubbele longe om je paard onbelast te kunnen ontwikkelen tot een soepel en symmetrisch paard.
 • Oefeningen die je aan de hand kunt doen met je paard om van daaruit de basis te leggen voor uiteindelijk oefeningen zoals de piaffe aan de hand.  
 • Diverse oefeningen onder het zadel die een recht, ontspannen en nageeflijk paard bewerkstelligen die met plezier en op een verantwoorde manier een ruiter op zijn rug kan dragen.
 • Uitleg over houding en zit. Oefeningen voor het verbeteren van je balans en rompstabiliteit. Uitleg over het inzetten van verticale en horizontale ophoudingen
 • Uitleg over hoe je met cavaletti training en het maken van in-uitjes je paard afwisseling kan bieden en tegelijkertijd mentaal en fysiek kan ontwikkelen.

 

Voor wie is dit e-book geschikt? 

Ik ben er van overtuigd dat een ieder er inzichten uit zal halen die hij nog niet bezit en middels de diverse oefeningen een beter inzicht en ruitergevoel ontwikkeld. Toch is er wel een bepaalde doelgroep die ik extra wil aanspreken op de inhoudelijke waarde van dit e-book. Dat zijn de mensen die een paard hebben met mentale, fysieke en/of rijtechnische problemen of mensen die een jong, onbeleerd paard hebben en gelijk een goede basis willen leggen. Eigenlijk is dit e-book geschikt…. 

 

Voor een ieder die de behoefte heeft aan meer plezier en harmonie met zijn paard. Die zonder dwang met een paard om wilt kunnen gaan en effectief zijn paard wil leren trainen waarbij je de kans op lichamelijke schade tot het minimum beperkt.

 

De waarde van de inhoud van het e-book is voor mij niet in euro’s uit de drukken. De oefeningen kunnen:

 • Paardenlevens redden.
 • Relaties tussen mens en dier herstellen en tussen mensen onderling (problemen met je paard betekent vaak ook dat je er zelf ook onder lijdt).
 • Honderden euro’s aan behandelingen en/of dierenartskosten besparen.
 • Stress en onbegrip jegens je paard en jezelf voorkomen en oplossen.
 • Het geluk weer terugbrengen in je leven.
 • De hele kijk op jezelf en je paard doen veranderen. 

Voor mij is dit vele male waardevoller dan elke eurocent die ik ermee kan verdienen. Mijn wens is echt een betere relatie tussen eigenaar en paard tot stand brengen, van de omgang tot aan de training.

 

En om dat te bereiken heb ik dit e-book geschreven!

De vaste prijs van het e-book is € 39,95
verkrijgbaar via de webwinkel

Wat krijg je als je dit e-book aanschaft voor die € 39,95

 • Het e-book Atletische Rijkunst fase 1 (137 pagina’s).
 • 210 afbeeldingen in kleur die de theorie ondersteunen.
 • Gratis updates. Wanneer er zaken aan het e-book worden toegevoegd ontvang je hierover automatisch bericht en krijg je een gratis update.

 

Dit e-book opent voor jou de deuren naar een heel liefdevol en succesvol leven met je paard. En is de voorbode op heel veel mogelijkheden….Vanuit een correcte basis kan een paard zich ontwikkelen en zal fysiek tot grote inspanning in staat zijn. Denk hierbij aan oefeningen als de piaffe, passage en pirouettes. Maar ook als je deze ambities niet hebt biedt dit e-book alles om je paard gezond te houden of weer gezond te maken! Een groot scala aan lichamelijke problemen ontstaan namelijk door verkeerde training. Voorkom dat dit bij jouw paard ook het geval is of los de reeds bestaande problemen op! 

JE KUNT JEZELF EN JE PAARD GEEN MOOIER CADEAU GEVEN!!!!

 Bestelfoto