Deel 1 Preview - Maud en Subliem

Deel 2 Preview - Maud en Subliem

De Atletische Rijkunst

De Atletische Rijkunst is een trainingsmethode die de nadruk legt op het ontwikkelen van correct ruggebruik met daarbij het versterken van de buikspieren, zodat deze de juiste inwerking kunnen hebben op het lichaam. Middels een logisch systeem wat zich stap voor stap opbouwt wordt de ruiter omgeturnd tot de personal trainer van zijn paard. Hierdoor leer je heel gericht oefeningen in te zetten om je paard symmetrisch te ontwikkelen en wordt je paard krachtig, buigzaam, maar bovenal een soepel en atletisch paard wat met plezier samenwerkt met zijn trainer!

De Atletische Rijkunst staat erom bekend zeer effectief te werken bij paarden met diverse mentale, fysieke problemen en/ of rijtechnische problemen. Hierbij zijn vele problemen te wijden aan verkeerd rug- en buikspiergebruik als gevolg van o.a. de natuurlijke scheefheid waar ieder paard mee te maken heeft. 

Daarnaast werkt deze methode preventief, zeker wanneer een paard van jongs af aan de juiste training krijgt kunnen vele problemen worden voorkomen.

Maar bovenal is het een methode waarbij plezier, harmonie, liefde en wederzijds respect hoog in het vaandel staan.

Wil je graag ervaringen lezen van combinaties die reeds weer op weg geholpen zijn middels de Atletische Rijkunst? Klik dan hier.

Ik help je graag de relatie met je paard te verbeteren of te herstellen!

Monique de Rijk